Troc of style – the event 2022

Vi fick finansiering från Stockholm Stad för att bidra med dansaktivitet under den festlval som arrangerades på Kulturkvarter Snösätra i maj 2022. Eventet arrangerades även i samarbeta med Studiefrämjandet.

Den 4e juni mellan 16 och 22 bjöds allmänheten in till dansjam i Snösätragränd. Målsättningen med aktiviteten var att skapa ett forum för människor i området att mötas genom dans. Själva eventdagen började med en dansworkshop i afrohouse, gratis för alla. Detta följdes av ett öppet dansgolv med olika DJs som spelade hiphop/dancehall, vogue och afrohouse. Under kvällen bjöds det även på rap-framträde av en ungdom från Huddinge och ett vogueframträde av gruppen Swedish Ballroom Scene. Vi hade även en konstnär som livemålade under eventet.

Med fokus på utbyte och inkludering lyckades vi skapa en trygg miljö där dansen möjliggjorde möten mellan människor i alla åldrar med yngsta deltagare under ett år och äldsta deltagare som var 94 år. Eventet blev väldigt uppskattat av de som besökte det. Vi lyckades tillsammans med besökarna skapa en inbjudande och avslappnad stämning.